Om oss

Jag som har Kennel Krysolit heter Linda Heby. Vi bor i en röd villa utanför ett litet samhälle som heter Sjuntorp och som ligger åtta mil norr om Göteborg, mellan Lilla Edet och Trollhättan. Där bor jag tillsammans med min sambo Lennart och våra tre Chinese crested dog. Jag har även två barn, Rickard som är född 1980 och bor i Göteborg med Sanna och lille Alve. Madeleine som är född 1983 och bor i Rydebäck med Jörgen och lilla Olivia & Amanda

Krysolit betyder grön ädelsten. Jag tycker att namnet passar mycket bra eftersom kenneln består av små juveler. Mina tre ädelstenar Philippa, Lykke och Titiyo har alla stora personligheter, trots sina små storlekar. Philippa en mycket framåt och orädd tjej som jag hoppas mycket på .Hennes stora passion just nu är mat Hon har också ett stort ansvar med att fostra hennes dotter Lykke och Titiyo så dom lär sig vad skåpet skall stå .Vår lilla solstråle Titiyo henne blir man så glad när men ser.
 
Våra valpar bor den första tiden i vårt sovrum med sin mamma och flyttar senare till köket för att bekanta sig med den övriga flocken och familjen. När de blir äldre får de träffa barnbarn och andra vuxna. De får träffa snälla hundar utanför flocken. De får träna att gå med koppel och vara delaktiga i familjelivet med alla konstiga ljud. De åker korta sträckor bil, får springa i skogen, promenera i stan. Vi lär de deras namn och att komma på inkallning. De lär sig bli hanterade vid kloklippning, tandborstning, bad och föning.

 

Min första egna hund, en shetland sheepdog, köpte jag när jag var 14 år och därefter har jag haft både bearded collie och dalmatiner. 2000 köpte jag min första chinese crested dog och då kände jag att jag hade hittat rätt ras!

Tack vare min goda vän Laila Möller Hansson har jag äntligen fått möjlighet att skapa den här hemsidan.

Tillbaka till startsidan